تبلیغات
دانشنامه افغانستان - فرنی با طمع میوه های تازه فصلی
جمعه 1390/02/16

فرنی با طمع میوه های تازه فصلی

   نوشته شده توسط: فریدون احدی    نوع مطلب :غذا میهنی افغانستان ،

فرنی با طمع میوه های تازه فصلی

فرنی را با میوه ما نیز میتوان شکل و لذت بخشید .این مرتبه فرنی را باکیله شکل میدهیم .بعد از این فرنی سرد گردید . همان ساعت فرنی میخواستید نوش جان نماید باید کیله را توته نموده برویش قرار به طوری دلخواه ی تان بچینید .با گذشت وقت زیاد کیله سیاه میشود.

مواد لازم 
۱- شیرگاوی ۲.۵ گیلاس 
۲- بوره به اندازه ی دلخواه شما 
۳- پسته 
۴- نیم قاشق چای خوری هیل 
۵- موندامین ۲.۵ قاشق

طرز تهیه 
دو گیلاس شیر را در در بین دیک انداخته و بالای حرارت بگذارید. بوره به اندازه ی که شیرین میخواهید بالای شیر علاوه نموده بگذارید شیر به جوش بیاید.
دونیم قاشق کلان مون دامین را در بیا نیم گیلاس باقی مانده ی شیر حل نماید . و بالای شیر به جوش آمده علاوه نماید . مواظب باشید زیر دیگ شیر نسوزد !
آهسته اهسته شیر را شور دهید تا بسته شود .همین که به جوش آمد فرنی را از حرارت دور نموده بعد از ۲ دقیقه در بین ظرف مورد نظر انداخته از جایش حرکت ندهید. بعد از آن که فرنی کاملا سرد گردید . پسته پودر شده و هیلرا به روی آن به هر شکل که میخواهید پاش دهید.





 


سیمیان
سیمیان را میتوان از آرد سفید و یا آرد نخود تهیه نمود.اگر را سیمیان از آرد نخود تهیه نمایم مزه آن بهتر میباشدونسبت به سیمیان از آرد سفید. قابل یاد آوریست. باید با آرد نخود یک مقدارآرد سفید نیزیکجا نمایم .
مقدار آرد سیمیان را میتوانید خود تان تصمیم بگیرید. چی مقدار سیمیان ضرورت دارید. مثلا از ۶۰۰ گرام آرد تقریبا ی یک کیلو سیمیان با در نظر داشت اضافه نمودن آب و بریان نمودن با در بین روغن بدست میاید. سیمیان را همیش در افغانستان عزیز به رنگ نارنجی روشن میپزند. سیمیان را هندی ها به رنگ سبز نیز میپزند .
مزه سیمیان بیشتر مربوط به مرچ میشود که از آن استفاده میکنید. از مرچ مساله دار سیمیان لذیذ بدست میاید. اصلا خمیرسیمیان را نرم نموده و توسط ماشین مخصوص که دارد .میپزند .به هر خانه ماشین سیمیان شاید نباشد .بدین لحاظ ماشین آش را میتوان مورد استفاده قرار داد .سیمیان از ماشین آش میکشیم باید خمیر آن مناسب باشد.مانند خمیر آش

مواد لازم
۱- آرد سفید یا آرد نخود 
۲- روغن
۳- نمک
۴- رنگ شیرین 
۵- مرچ سرخ

طرز تهیه 
ابتدا یک مقدار آرد را گرفته نیم قاشق خورد رنگ شیرین و یا رنگ نارنجی را به آن علاوه نموده خوب مخلوط نماید.
بعدا دو قطره آب بالای آرد ریخته و رنگ آن را به خوبی دیده میتوانیم.اگر رنگ مورد نظر شما حاصل گردیده بود خوب و یا گر بر خلاف میل شما رنگ تیز تر بود.
با اضافه نمودن یک مقدار آرد دگر میتوانید رنگ دلخواه ی تان را بدست آوردید.
نمک و مر چ و دو قاشق روغن مایع را نیز علاوه نموده با آب شیر گرم خمیر نماید. نه سخت و نه نرم هم چنان روی خمیر را با پلاستیک بپوشانید.
بعد از چند دقیقه ذغاله های کو چک از خمیر برداشته توسط آخرین درجه ماشین آش نازک کنید.
روغن را داغ نموده سیمیان را دربین روغن سرخ نماید. بقدریکه نسوزد.همین که سیمیان را بالای روغن داغ انداختید.زود زود توسط پنجه شو دهید. با هم نچسپد.
سیمیان های بریان شده گی را به ظرف کلان بالای کاغذ بکشید.و بگذارید سرد گردد. در بین پلاستیک های جابجا نموده در موقع لازم به مصرف برسانید.

جلبی
از جمله شرینی باب خوشمزه است.اکثراَ با ماهی به خصوص در روز سال نو به مصرف میرسانند. جوانان که نامزد اند ماهی جلبی همراه با لباس و بعضی تحفه های دگر به خانه نامزد عزیز خود نوروزی میبرند.

مواد لازم
۱- یک و نیم گیلاس آرد
۲- یک گیلاس /لیوان آب 
۳- ۲۰ گرام خمیر تاره 
۴- ۲۰۰ گرام یا دو گیلاس بوره 
۵- سه گیلاس آب برای قیام
۶- جوهر لیمو ویا آب کمی
۷- روغن بقدری ضرورت

طرز تهیه شربت جلبی
سه گیلاس آب را با دو گیلاس بوره/شکررا با سه قاشق آب لیمو و یا نیم قاشق جوهر لیمو بالای حرارت بگذارید. به قیام بیاید. بعد از ین که شربت آماه گردد. آن را از روی حرارت دور نماید.

طرز تهیه خمیر جلبی 
یک و نیم گیلاس آرد با یک گیلاس آب و یک قاشق نان خوری روغن مایع و ۲۰ گرام خمیر مایه توسط مکسر خوب مخلوط نماید.آرد کاملا حل گردد. و برای چند دقیقه کوتاه بگذارید . برسد.
مواد تهیه شده در در بین قیف که مخصوص جلبی پزی است و یا یک بوتل پلاستیکی مواد آماده شده به خوبی از آن عبور نماید انداخته و بالای روغن داغ به شکل حلقه های منظم ریخته و پشت و رویش را سرخ نماید. 
همین که جلبی سرخ گردد. آنرا از روغن کشیده و گرم به شربت بوره برای چند ثانیه داخل نماید.
جلبی ها پخته شده را بالای هم دگر به ظرف که هموار گذاشته و بعد از سرد شدن نوش جان نماید. 
خمیر مایه تازه وزن اش ۴۲ گرام است و نصف آن برای یک و نیم گیلاس آرد و یک گیلاس آب کفایت میکند.






نکته !
1 - اگر جلبی ها بعد از سرد شدن شربت خود را از دست داد دلیل آن غلیظ بودن شربت اش میباشد.
۲- اگر جلبی ها هنگام پختن و به شربت داخل نمودن شکست دلیل آن نازکی خمیر تهیه شده میباشد. فورا با اضافه نمودن یم مقوار کم آرد جلبی ها خوش رنگ و خوش مزه بپزیزید.
۳- آیا از مایع ظرف شوی استفاده میکنید ؟ 
این بوتل شما را در پختن جلبی و حلقه های منظم خیلی ها کمک میکند.
بعد از تمام شدن مایع ظرف شوی بوتل آن راپاکیزه شسته وبرای پختن جلبی نگدارید. همان مقدار ذکر شده کنجایش همین بوتل را دارد. تقریبا یک غوری متوسط جلبی بدست میاید.

برته
برته را به دو طرق میتوانم بپزیم. 
۱- جوش دادن در بین آب
۲- با گذاشتن در بین مکرویله

مواد لازم
بادنجان سیاه دو دانه
چکه یا ماست ۱۵۰ گرام 
نعناع خشک 
مرچ سرخ و یا سبز اگر لازم میدانید.
سیر و نمک به قدر ضرورت 
و آب

طرز تهیه
بادنجـان سیاه را در بین یک بادیـه با آب و نمک برای مدتی ۱۰ الی ۱۵ دقیـقه جوش دهیـد. طوریکـه نرم و قـابل خوردن گـردد. آب بـادنجـان را برصـاف نمـوده پوست آن برطـرف میکـنیـم.
چکه را با کمی آب و سیر کوبیده شده یا پودر سیر و نمک مخلوط نموده طی ظرف هموار می ریزیم.
بادنجان های پوست شده را توسط ملاقه هموار نموده به ظرف آماده شده کشیده روی آن را چکه ریخته با نعناع و مرچ سرخ دیزان آ ن زبیا نموده و نوش جان کنید. 
۲- اگر به آشپزخانه مکرویله اشته باشید. به بسیار راحتی و وقت کم میتوانید برته را آماده سازید. بادنجان را برای ۵ دقیقه به حرارت ۶۰۰ گذاشته بعدا پوست آن را برطرف نموده با چکه آماده شده و یا ماست نوش جان کنید.



 


برچسب ها: سیمیان ، جلبی ، برته ،

دنبالک ها: منبع ،

zabi
سه شنبه 1391/12/15 07:23 ب.ظ
slam basyer khob ast
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر